Friday, 30 March 2012

mencuri itu dosa...

salam sumua..wey!!aku adalah sedeh..mama is call t.hari td..dia cakap..rumah kami is kne rompak..aq is sedeh..mama msti lagi sdeh..aq bru abis paper physic fyi..den dpt call dri mama..seriusly..aq terkedu..mama apatah lagi..

keta pesona ksyngn mama..bru pkai 2 years..bau duit mama  byr cash pn x ilang lagi..n all was gone..lappy kakak..duit kakak..

wey pencuri!!kau tau x mama syg sgt ngn keta 2??ko tau x mcm mne dia berusaha keras nk dapat keta 2??knpa klo pendek akal sngt..ko xde mak ke??ayah??family??ko cbe pk klo bnda 2 jadi kat family ko!!yes aq faham..itu semua ketentuan..tapi perangai ko 2 bodoh sgt..ko tau x dunia ni berputar..ko sedar x??bangang!!!mmg ko x sdar kn??tlg la wey..ko nk sakitkn aty aq xpe..jgn wat mak aq..stupid!mentang2 la mak aq single parent..rumah aq xde lelaki..ko ambk ksempatan!!!aq tau ko da lme aim umah aq..klo x,xkan ko blh melalui 8 buah rumah..knpa rumah aq??ok!KENAPA KENE MENCURI??RUMAH AQ BESAR..PAS2 KO X PUAS ATY SBB X JMPE APE KO NK KN??SBB 2 KERETA MAK AQ KO AMBK??!!! DAH 2 PASNI KO NK SURUH KITAOWG NAEK APE??orang mcm ko mmg x reti pk..klo reti x kn wat bnda2 nie..

Ya Allah..aku terima sngalanyer dan aku redha..kau selamatkn lah keluarga ku..harap semua ad hikmah yang terbaek disebaliknyer...

Sunday, 25 March 2012

sayu..

tahu ape yang watkan aq sayu or sedeh???
bila tgk kawan2 aq smua da grak n sambunk study kat oversea...
impian aku,...
cita2 aku..
tapi smua salah aq...
xreti nk rembat pluang ble pluang 2 dtg..
slalu terhanyut dalam klapangan masa yang ad...

study oversea...
dlm medic...
or engineering...
ITU CITA-CITA AKU..
ITU HARAPAN AKU..
ITU IMPIAN AKU..
ITU ANGAN-ANGAN KU..

mlm2 aq akn stalk fb kawan 2 aku kat oversea..
xsngaja..air mata ni mngalir..
klo aku anak orng kaya berair...
pasti aku guna pluang 2..
tapi aq bkn kaya berair..
hanya tajaan yang blh tolong aku...

klo blh aq nk tyme degree kat oversea..
as a single person..
blom kawin mksud ak,..ngn kawan2 aq..berdikari kat tmpat orang...bkn utk mlancong tapi utk belajar...
arrgghh..aq mahu tu smua wey!!
aku x nk bnda 2 hanya mimpi.....
aku kne bgn dri tidur ni utk capai mimpi aku...

Saturday, 24 March 2012

HEBAT

STUDY BIOLOGY 16 CHPTER IN ONE DAY??
AKHIRNYA DECIDE NK WAT PAST YEAR JE..
TAPI SOKLAN SPOT MNGGANGGU FOCUSKU..
AKHIRNYA..AQ TERPAKSA BERALAH DENGAN SOKLAN SPOT..
SMOGA SMUANYER DIPERMUDAHKN...




p/s: ni paper second last before physics..last paper..tapi nmpk x knpa tyme eksem bio nie aq post??sbb terlalu tensi..dri sekloh menengah..bio x blh nk ingat smua..msi cri spot..atleast sains aq blh hapal proses sbijik2...hurm..

Sunday, 18 March 2012

RANDOM #3

Tahu tak ape yang boleh membahagiakan hidup aku?? aku disayangi oleh semua orang yang aq sayang..and aku paling ske ble kawan2 aq ckp mcm nie..


"APA SAHAJA UNTUK NAQIB.."

Ayat 2 akan kluar dari mulut diorang ble aq minx tolong o minx sumthng..so sweet sgt ok..terasa diriku begitu berharga...bkn bermakna aq mnx bnda yang x sepatutnyer n mempergunakn mereka ok..kadang2 aq mnx tlg bnda yang simple..mcm ambkkn barang ke..dowg akan kluarakn ayat ni..sgt ske...love you like a love song babes!

tillnext,
nurulnaqibahabdulrazak

Thursday, 15 March 2012

HATI


sakit hati??
cuma seketika..aq mmg jenis orang yang sensetif..mayb 4 some people je...kdg2 owg yang aq sayang ke??orang yang aq x suka ke..cpt je hati ni nk terasa kan??so..skit aty kn??aq la kne pjuk sndri..hari ni bnyk sgt cbnda yang jadi y mmbuatkan aty aq rebuk mcm kak ats 2..

#1   Mr. Workacholic

dia da ad somebody else..sdeh??mmg x la nk sedehh!!ok aq tersangat la tipu..sedeh ok..dah la..aq doakan ko bhagia..crita lebeh psl ko pon bkn blh wat ko ngn aq bsama...

#2  Miss Deanlist

aq x nk sebut nme dia..ckup biar aq yang tahu..ntah..aq knl dia dlm sebulan jgk la..xtau knpa nk ambl aty ats ape yang dia ckp wlaupn aq tau dia gurau..ok..xde la tau sgt kn..tapi kdg2 trasa gak la,.but she is the nice girl..jgn salahkn dia..aq yang salh..gedik sgt nk sentap..

Anyway..arini 15 march kn??esk birthday Kak tika ok???so we have plan!juz wait and see babes!!hope smua lancar..hati aq skit pon aq still blh pretend yang notng happen..y??sbb aq perempuan..perempuan je mampu wat mcm 2...peace yow!

till next,
nurulnaqibahabdulrazak

Monday, 12 March 2012

wishlist birthday present

pagi yang indah ini..
tersenyum sendiri...
amboi naqib..melalut yea ko pagi2 nie...well..hari ni aku bgn awl kowt..pas subuh x tdo blk??rajin kan???boleh ceter la kn sbb esk ko ad final exam...kimia gituh..teruja! teruja..!hahahaah..sengal!aku pn x tau la knpa tetiba aku nk updated entry pasal wishlist ni sdgkn birthday aku lama lagi kowt..heheheh..eh..lantak la...blog aq kowt..heheheh

#1<-- DSLR nikon D7000


bkn demand..tapi aqda lme mngidam bnda ini..



#2 <-- jam tangan Roxy atau Guess!

  yang aku nk 2 xde plak gambar dier..hehehehe...

# 3<--- Platinum SEt!

 aq nk set tapi dia kuar cincin je..pong boleh la..heheeh


#4<--- Car

 or this one   


aq mmg suka warna merah and aq mnt ngn keta honda ni...honda Civic or City...best giler klo dapat...


#4<--- House



Tu la wishlist birthday aq y aku nak sgt..tapi aq bkn nk owg hadiahkn kat aq..tapi aku nk hadiahkan kat dri aq yang tersayang ni..nk tggu orang bg??mmg x la..mama mungkin hadiahkan aku ruman n kereta..hehehheheh..jgn jelez ok..hehehhehehe..


till next,
nurulnaqibahabdulrazak


Sunday, 11 March 2012

RANDOM #2

kita pernah kenal..
kita pernah jadi kawan..
kita pernah rapat..
kita pernah berkawan baik..
kita pernah berjanji..
kita pernah bersatu....
tapi itu dulu...
kini..
kita sengaja..
tak pernah kenal..
tak pernah rapat...
xbernah bersama..
lalui segalanya...
kau atau aku??
siapa yang mukannye??
aku??
khianati persahabatan itu...
baek..
aku trima sgalanya...
maaf??
kau x berikn??
kejam??
aku x pernh kata begitu..
aku akui kesalahan ku..
aku penat tahu??
simpan segalanya dalam hati ini..
aq bkn orang yang ego..
aku bkn orang hipokrit..
aku x reti mcm 2..
aku marah hanya seketika..
kemudian aku reda...
sudah sudahlah kawan...
aku tersangat penat..
jangan hina aku seperti musuhmu...
pandanglah aku..
pandanglah bkn seperti kau pandang orang yang asing bg drimu..
tapi pandanglah aku..
sebagai orang yang pernh kau knl..
tolong aku..
tolong lupakan kisah dulu..
yea..
perit sangt..
aku juga rasa begitu..
kita rasa bnda yang sama..
cuma situasai yang berbeza..
aku manusia yang sangat lemah..
sangat sangat lemah...
maafkan aku...
aku masih berdoa tentang kita..
tentang aku..
tentang dia..
dan 
tentang kamu.....


Saturday, 10 March 2012

AKU MAHU....

Dikala hujan petang yang renyai2 kat kampus pilah aq ni...aq sdg study and bejuang utk abskn sgala chpter utk Organic Chemistry!! tgh2 syok blaja reactioan and segala mcm mechanism yang ad kat alkene , alkane and alkyne ni..tetiba perut aq plak mngeluarkan bunyi2 lagu ala2 vokal Ning Baizura gituh!! cis ko perut..tyme2 ni la ko nk lapar kn...disaat duit tgh kering sbb salah badget..mcm2 la aq nk tau!!!!


1) aq mahu dominos pizza  extra cheese pliz! tolong la turun dri langit..skali je...hukhukhuk

 
xblh besar lagi kan pic ni!!!aarrgghh!lapar tau!

2) aku mahu ini juga!lagsanese dri secret receipe..nk beef yea...<--- ko badget order kat spe naqib oi???

 sedap la giler!!

3.) klo da mkn lagsanese kat SR 2 msti la nk cCHEESE CAKE dia kn!!aaarrrgghh!!


 aku suka ni dan

 gulp..telan air liur je..

4 last 4 pencuci mulut kn...aq nk nie je..ckup la klo dpt ni...



sumpah best klo dapat mkn bnda ni dan trun dri langit bnnda ni smua..gerenti aq jd pnyambut y terbaek!! DALAM MIMPI LA WOI!!KO PK KAT PILAH NI AD??MMG X LA!!HUKHUKHUK





till next,
nurulnaqibahabdulrazak

Friday, 9 March 2012

RANDOM #1

kadang kadang kita x perlu sedarah...
tak perlu jugak sejantina...
tidak seibu..
tidak juga sebapa..
namun...kita kadang kala tidak boleh dipisahkn..
kita sekali..
kita satu...
kita sama...
dalam berpezaan..kita masih juga sama..
sayang antara kita..
tak semua orang mengerti...
kita ada cara kita..
hanya kita...
kita yang mengerti..
kita yang sedar...
kita yang tahu...
hanya sesaat..
kita kenal..
kita rapat...
kita faham..
kita jiwai..akhirnya...
kita mengerti...
aku dan kau..
seiring..
matlamat yang sama...
cara yang berbeza...
tapi...
kita masih mengimpikan sesuatu...
yang sama...
kau adik??
kau kakak??
bukan!!
kau kawan...
kau teman.....
kau lah sahabat...
kau juga saudaraku...
AKU SAYANG KAMU SAHABAT.

till next,
nurulnaqibahabdulrazak