Thursday, 28 April 2011

bestnyer BIOLOGY..

lol..hehehehhhe
assalamualaikum evyone n good evening...
hehehhehe


lol..aq nak habaq mai..petang tadi aq bru abis jawab paper bio..ok la..paper 2 soklan nyer senang tapi aq yang banyak lupa..yela..aq pn xtau la mcm mne nak dapat A dalam bio nie..hahahahhahaha...aq da la x makn t.hari..pas2 perut aq berbnyi je tyme jawap peksa 2..hhahhaha


ok..kami ad la ramai gak y otak da beku dalam 2..kitonwg kuar la 30min sblum mse tamat..aq pn da xtahn nk tgk paper n sokln yang aq x bape nak boleh nk jawab sngt 2..hahahahaha....mmg biol la...balik2 je..nak bli maknan kat anjung...anjung penuh..last2 ad owg yang bek aty..blanja aq burger..hhahhahahaha..baekkn owg 2..duit dia mmg bnyk kowt sbb 2 blnja aq..hhahahahaha


tapi...AQ MAHU NASI!!!hahahahahah...lapar giler..aq da la mls nk beratur..aq pn mkn je la burger y dia bagi 2..pe nak wat...pas2 aq ngamuk kat kwn aq...kei..cian dia..hahahhahaha..aq ckp aq nk nasi...NASI GORENG PATAYA CILI PADI!!...hahahahahah...mcm la dia boleh anta dari penang kn???kawan nyer pasal dia layan je la bengong aq 2 tadi..last2..aq trn anjung....


dapt2 je..pergh...hangus..sedeh aq..aq da la kmpunan..nsb bek x pahit!!tapi x pedas!!x sedap!!!mamamaa..nak balik la...huhuhuh...BALIK???




kakak kat sblh kati aq ni da abs xam..dia da balik da pun..aq??kat sni la..esk aq ad paper math dowh..nw da kul 9 lbh x study ag...hahahahahah..k la..nk study..bye2....

Wednesday, 27 April 2011

suSSahnYER caRi kaWaN

aassalamualaikum..firstly aq nak cakap yang aq BENGANG!!!!


BOLEH JADI HULK TAU X!!!
MERAH PADAM MUKA AQ MENAHAN SAKIT ATY!!


OK..mulanyer mcm nie...kat kolej aq nie..dowg buka satu stor untuk bdk2 letak barang..yela..kan nk dekat abs sem ni kan...aq ngn sowg budak ni pakat la nak letak barang kat situ..mula2 dia kat dua kotak nak letak..mmg chantek la kan sbb aq pn ad 2 kotak jgk...mula2 dia tnye aq bila nak letak..aq kat nnt la sbb nak tidow dlu..den bila aq bgn kul 3..aq ajak dia..tapi dia kata dia nk tdo dlu sampai kul 4...ok den..aq pn tggu la..da dia tggu aq kan..mak aq ajar aq bertimbang rsa ngn owg..aq klo nk blh je g dulu sbb aq da minx tlg kawan aq angkatkn kotak skali..tapi dah dia pun nk g..aq g ngn dia la..mls nk sshkn kawan aq yang 1 lagi 2...kawan2..mcm xd nme kan...nme dia iffa..so..aq xjd la call iffa sbb dah jnji ngn bdk 2 nk g skali an...

ok..tpat kul 4 aq kjt an dia..ok  da siap smua..den dia bwk satu kotak dia..aq tnye  1 je??aah..ok fine la..aq x nk bwk brg kat umah bnyk2 sbbb nnt keta berat..dia ad je kotak lg tapi tumpg owg len la..den dah g anta 2...kowg tau x stor 2 kat mne??kat kolej budak2 laki...so bygkn la kan..pempuan msk blok laki mcm mne???ok!!msti la malu kan???dia tau bnda 2 tapi dia still blh biar aq g sowg2 angkt 1 kotak lagi n msk kat blok lelaki 2!!!Hello!!ad otak ka???kan 2 blok lelaki???ko blh biar kawan ko sowg2 kat blok 2???klo ape2 jadi mcm mne???bdk lelaki kan??mne blh caya sgt..lagipn bilik 2 kat bawah..u hve 2 jalu kat 1 aras budk laki den baru turun...klo ko malu..ko spattutnyer pk kwan ko..pe prsaan ko klo ko g sowg..aq x faham la..knpa ad jgk owg mcm nie..witout  minx maaf..dia blh blah mcm 2 je..fine...aq mmg akn igt bnda ni la..dulu pn aq pernh trsa gak ngn dia sbnrnyr...tapi aq diamkn je..

n mmg pngalamn ajar aq mcm2..utk knl owg..utk knl kawan y ikhlas...nyeah..i knw..im still have Alya..aq ceta kat dia..n dia trus nk jmpe aq..n thanks 2 iffa sbb ko sggup tlg aq even aq x jdi minx tolong..huhuhuhu...dunia ni mmg x adil..pe lagi mnusia y idup dalam dunia ni..mama ckp..juz ambk bnda 2 jd pngajaran utk kita...jalan ni jauh lgi..dulu hidup aq indah ngn kwan2..x pernh snyi dari kawan2 aq..nw..Tuhan jarakkn aq ngn kawan2 baek aqn gve me dugaan n mcm ni...n aq trima...aq tau hnye dia yang tau pe yang terbaik....

Monday, 25 April 2011

ambulance!!

Assalamualaikum..heheeheehhe...


happy nmpk..happy la..sbb???8tually sakit aq da berkurangan...Alhamdullilah..berkat doa mama n rakan2...tadi aq ad xam BEL...perg..4 jam b4 2 ad la gak 3  kali aq msk toilet 2...aq da glabah gak la sbb takut ngn syok2 goreng essay..tetiba kne g toilet an??huh..minx simpang la.....


Disebab kn perkara itu..mama suh aq g hospital gak..kawan 2 idup mati aq kei n alya da bising2 suh aq g hospital..aq bkn ape..mmg x mnt la g hospital2 ni..tau la perut 2 baik sndiri an??ni teori aq bdk sains yang x abs blaja lagi..hahahahahahah..ok..aq pn stuju ngn cadangan dowg 2..abs paper BEL kul 5.00 pm..aq pn trun la tggu  si Alya 2...8tually aq 4.30 da kuar da..x snggup nk duk lame2 kat bilik kuliah 2...ngntuk aq hadap paper 2..paper Bel 3 jam kowt...mmg slalunyer student akn kuar awl lapaper nie...tapi Alya ni skema sgt kuar kul 5.15 gak..hahahahah..mayb bdk2 klass dia smua skema gak..hahahaha..


Ok..da abs paper 2..kitaowg decide nak call ambulance je..kawan aq y Alya 2 kan MPP..so dia ad la numb pnting nie...wat sore dia y manje skit 2..trus abg 2 datang ambk kami bawak g hospital Tengku Najihah...kat Melang negeri sembilan la..perh..first time aq tgk keadaan dalam ambulance...pergh...jakun aq..sistematik giler..rase nk baring je kat tmpat baring 2(aq lpe nme dia ape)...air cond pn sjuk..mndamaikan..hahahahaha


sampai2 je dia anta kitaowg  kat kecemasan..ni mmg aq lmah la..da la first tyme..aq pn xtau sgt mne arah nk dituju..di sbbkn rajin bertnye..jmpe gak la..mle2 kat tmpt daftar 2 rse mcm nk tmpeleng je salah sowg petugas kat situ..hello!!!ko igt ko doctor ke nk berlagak!!!senyum pun ssh ke!!sengal der...


nsb bek doc 2 baek giler..n comel..hahahahha..indian ok...dia sah kn aq food poisning..huhuhhuhu..dduk wad??OMJ..xnk!!!..so dia suh mnum 100 plus bnyk2 n bg ubt tahn muntah...klo x ok gak dalam mase 2 hari..dia suh datang balik msk air..huhuhuhuhu..duk wad...xnk..aq nk xam...ok..dah cek..kne la ambk ubat an??OMJJJJJJ....farmasi dia skit punye jauh..sst aq ngn alya diwatner..mmg ser la kan..hahahhhaa


Abs je ambk ubat perut si alya ni berbnyi2 da...aq pun lapar gak..x air pe doc 2 bg tetiba aq lapar...yela..da bape ari aq x mkn,.klo mkn pn roti je..2 pun kuar balik..huhuhuhuh..kami g makn kat kdai luar hospital..agak2 korg order ape??aq order bubur..tapi xde..last2..v decide 2 order...nsi grng n telur 4 alya..aq??hahahahaha..nasi kosng..dging msk merh..telur bngkus n kangkung...hahahahhaahha..mmg sedap giler la..lpe saki..air tmbikai plak 2...aq blnja alya mkn sbb dia bnyk tolong aq....lps kekenyang..kami suh abg ambulance 2 ambk..hahahahha..besh giler...n keyang giler....pergh...saat x blh lpe la..


thanks alya teman aq..aq sayang ko...hehehehehheh...mama..adik da beransur pulih sbb dapat makn...hehehhehe..


p/s:ambualnce dalam bm ape???hehehehehe


ni la kei..hansem kn??hahhahaha..perempuan ok..my girl...my bb...miss u bb...hehehe

y tudung merah 2 la alya...my dear n sayunk...kn yunk..luv u..thnks tmnkn naqib..

ape nak jadi la kan....

KEPADA RAKAN2 FB SAYA YG BERAGAMA ISLAM....SILA BACA DGN PENUH P'HAYATAN YEA...PENTING!!!DAN JGN LUPA TLG SEBARKAN YEA..
Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni?? Patut laa ada yang kata tak nak ada anak. Bukan takut nak beranak, tapi takut ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!! Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan IFC ini adalah musuh Islam di M`sia. Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?... Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia Antaranya: 1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun - Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah, tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'....Kalau dia kata nak jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah digazetkan dalam Perlembagaan Negara. 2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa minta di'tiada' kan . 3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia tidak perlu masuk Islam. 4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam, mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam. 5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid, begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah ibadat orang bukan Islam. 6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam. 7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain - mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan... Walaupun la ni bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah, sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar. 8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam. 9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka. 10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang. 11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara. 12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium Muslim. Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim', katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih, maka inilah hadiahnya!'... Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia . Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar, macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka! Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: Sepertimana yang Tartar berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain. Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut) SAPA YANG BACA ARTIKAL NIE 'DIWAJIBKAN' POST KEPADA SAUDARA MUSLIM LAINNYA... KERANA INI SEBAHAGIAN DARI JIHAD... SUPAYA SAUDARA MUSLIM KITA DAPAT TAHU TENTANG UNSUR-UNSUR MENGHANCURKAN ISLAM..

SaYa saKIt DoAkn SayA

assalamualaikum...


pagi ni sangat indah kan???lgi indah klo aq dapat nikmati tnpa ad kesakitan yang aq alami...ok la...aq da 5 hari sakit...sakit ape??cirit birit(CB)...da 5 hari da..tapi aq x rasa i2 sakit sbnar aq...mgkin gastrik y teruk atau food poisoning..aq pun x tau sbb aq x pergi cek lagi...


ok..smalam aq rase paling worst..aq nak g klinik..klinik tutup sbb hari ahad(mmg la x de orang sakit kan hari ahad)...aq pun balik kampus balik...thanks 2 mimi sbbb teman kan aq...


balik je rumah..aq terus sakit kepala n bahu aq sakit giler gitambah lagi dgn sakit tgn yang teramat sangat....tuhan saje yang tau mcm mne aq sakit smalam...aq x tau nk wat mcm mne dah..aq mkn pil skit perut..letak yokoyoko kat bahu..leher..n tangan..srt pinggang...


jam kul 9.30 malam..aq cuba nk lelapkan mata..tapi still x boleh sbb kesakitan yang aq alami...tambahan lagi kes kluar masuk toilet lbh 5 kali malam tadi..aq lemah giler beb..aq suh kawan aq urut...kejap je ok dia..bila aq nk tido..dia sakit balik...


aq call mama..mama kata g wat solat hajat..aq pun wat la dalam keadaan y x larat 2..mama suh g klinik esk..minum air bnyk2 n g urt..smua aq wat dah...tapi x boleh...nk tdo je x blh..aq ngadu kat kawan2 baek aq...alia n kei..i love them so much..dowg jauh tapi still mampu tmnkn aq n call even t.malam...alia bdk uitmgak tapi dia duk blok 1..so jauh ngn blok 4..


aq ngadu ngn dowg..dorg suh aq sabar,,rehat..n try 2 tdo...but i cant...kul3 pagi pun aq txt dowg..sowie sgt2 beb aq ggu korang...mama jgn cakap la..aq da x thn sgt..aq call mama..aq nngs..aq xthn..paling aq x thn adalah sakit bahu n sakit tgn 2..bisa sgt aq rse...cian mama..mama risau sgt2..mama wat solat hajat..pas2 mama call aq balik dia suh aq bace satu ayat ni..aq ikut je mama sbut ape..tyme 2 aq rse mcm owg da nazak..seus aq cakap..aq tau nangs je tyme 2...lpas je bce ayt 2..xtau..ttba2 bahu aq rse ok..


alhandulilah..dalam kul 4 pg mcm 2 baru aq boleh tido..ayat 2 utk elakkn sihir o pape y bkaitan la..cian mama..mama nangs..risaukn aq..anak ksyangn nie..paling risau adlah aq ad xam arinie...Allah 2 adil kan..xam aq berlangsung petang..n bkn pagi...syukur giler..ni pun aq sbb tulis blog 2 jam b4 xam..mama cuti pagi nie sbb dia x blh tdo smalam..sowie mama..i love u!!!


thanks 2 korang y sudi tmnkn n dgr rungutan aq smalam..aq hargai sgt2...aq xtau knpa pnyakit ni malam dia akna jadi worst giler..aq takut..aq ngh exam...aq xdapat nk study sbb kne makn ubat n tdo awal..pagi korg blh tgk aq gelak2 n jawab exam..bila malam..Tuhan je yang tahu...korg y bace entry ni..doakan la aq cpt sembuh yea...

Sunday, 24 April 2011

rindu...

assalamualaikum...
xjawab dosa..jawab comel...


hehehehhehe...WWWWAAAAHHHHH..windu giler nk update blog..8tually banyk je perkara yang berlaku..tapi ape nk wat..masa sgt la menceburui aq klo aq on9..hahahaha..banyak fakto2 yang mnyebabkan aq x boleh nk update blog..antaranye...hahahhaapoyo giler ayat aq...


1. aq bz sangat 2 ngn study la...ths week aq da mle exam..kitaowg uitm xde study week...ad 3 hari je wak2 yang dikatakn study week...that y aq x update blog..on9 2 hari2 la..hehehhe


2. aq x sihat..nak tau x aq da 3 hari kne diarrhoea..tau x pe jadah haram 2??pandai2 la cari an??da  3 hari da..food poisoning kowt...aq pun x g klinik sbnrnyer..malas...aq muntah2 after tht..igt arinie nk g klinik...tup2 baek plak..alhamdullilah..penant giler aq kuar masuk toilet 2..rse nk tdo dalam toilet je pn ad gak..


3. aq mmg mals giler nk update...heehehhe..xde mood pun ad gak...tapi x tau nk ceta pe...hehehehe


banyak gak la perkara yang berlagu this week...hubgn aq ngn budak2 nie ok...wat xtau sudah..juz tgur je..myb aq ad gak salah an??da la..mlas nk ungkit....week b4 ths aq ad balik umah..pergh..mmg x pengang bku langsung la..happy giler...hahahahahwat mcm xde xam..


semalam hari sabtu an??aq bru abis paper CTU..pe jadah 2 an??kowg sure x tau kcuali korang budak uitm...ctu adalah paper agama...ad 40 soklan objektif n kne jawab 4 essei..dalam mase 2 jam..lenguh gaban la aq jawab paper CTU 2...esei sampai 4..objektif..korg mayb pk soklan agama mne pernh ssh an???pergh..aq tak tau npe ths year ppr dia ssh giler....nk ngs aq tgk soklan objektif 2..smua pilihan jawapan style betol smua je..


oleh kerana kesakitan yang teramat smalam aq pn mkn ubat n tdo..dalam kul 8 aq bgn la...12 jam gak la aq tdo sbnrnyer..hhheheheh...penat aq...bgn2 je lapar..baru kusedar 3 ari x mkn..huhuhuhuhu...


k la..aq harus sambung study...xam blom abs ag nie..heheheheh..

Monday, 18 April 2011

dunia ni x adil..

assalmualaikum...
xjawab dosa..jawab comel..
saya mesti kuat!!!


da lame x mlawat blog kesayangan ni..bkn malas..tapi x au mcm mne nk luah ngn kata2 ttg perasaan aq smggu dunia ni...


aq confuse either dunia ni x adil or owg2 ni y x adil...oh beb..mcm2 jadi kat aq ths week..korg nk tau..cerita ttg mnah y ego 2 berlanjutan hngga kini..n lagi memudaratkan bila satu rumah berjangkit untuk memulaukan aq..nth ..aq y terasa o bnda 2 bnr2 terjadi...


u knw wht..satu malam 2 aq dah x thn n cerita smua kat mama..yela..orng tgh mara..wht do u expect??nk puji2 ke??mmg x la kan??mmg aq maki abs dia kat mak aq..yela..mama aq..ske aty aq la nk ceta pe??kowg xde mak ke??ad kn??so akn mmg share evythng ngn mama aq...biar la aq nk ckp pe pun..trasa pahal??!!...tetiba..dia bgn..rupa2 dia duk dpn pn2 je..mne aq prasan..da ttp lambu..agaknya tuhan nk tnjk..yela..aq duk memendam rse..tggu mse nk luah je...


n korg nk tau pe jadi???aq pn xtau sgt..tapi i guess ydia gtau kat owg umah 2 aq tersa ngn bdk2 rmah 2 n aq ckp pe ngn mama..smua dia bgtau..mcm sebar propagandar der..pe lagi..esk 2 mmg kes aq kne pulau la...smua x tgur aq...lantak la..aq yakin...Tuhan ad..Allah sayang aq..sbb aq sabar..myb...orang y teranaya slalu dlindungi...


knpa la dia ssh sgt mnx maaf ats pe y dia wat??kan slah dia???ego sgt!!lantak la..aq berserah je..aq da mnx maaf kat fb..bg aq owg mcm 2 x perlu nk minx maaf sgt kowt sbb dia pn x rti nk mnx maaf..psl dia abs smua owg tggung dosa sbb dendam kat aq..wahai hanisah khamis...smoga ko puas aty..


ths week mggu exam...next week aq.balik..yeah..pe lagi..lpekan smua..smoga aq x dapat satu rumah ngn mereka lagi..ckupla stahun bersama mereka..n aq da ckup knl ngn pragai msng2..


2 all of my housemate..aq doakan korg..n kpada owg y x pernh snng ngn khadiran aq..thans la erk???n igtla..x smua owg sng ngn kehadiran kau...jgn la rse diri 2 baek sgt...n to myselt..jadikan ini ikhtibar n jgn wat bnda y sma kat owg laen..biar owg wat kita..kita jgn balas...percaya Tuhan ad k...naqib...i knw u cn do this..harungi nyer ok..tabah..lagi 2 mggu je...


kepada my fren y sntiasa ad dsamping aq ssh n senang..sedih n gmbira..thnaks sgt..kowg wat aq rse happy tnpa sepi walaupn bdk rumah aq sndiri pulaukn aq...thnks korg..May God Bless u all..


2 mama..ths sem adk janji adk akn dapatkan dekan 2 okey...thnks 4 evythg mama..







Monday, 11 April 2011

kantoi~~~~

Assalamualaikum..
x jawab dosa..jawab dia comey..


adui...aq ad bawak ceta panas ni..baru satu jam y lalu ceta ni jadi..ad seorang budak nie..dia ad tst biology arinie...stlah baca bku n wat smua past year paper..dengn confident nyer dia jawab soklan 2..tetiba..di soalan bhgian B..num 3 klo x silap la..soalan mnx tulis trnslation n transcribtion of protein synthesis..mak ai..dalam bnyk2 chapter..y nie je dia kuarang focus..


den ape jadi???mle la dia pndg kiri dan kanan..tetiba owg sblh kanan..kiri..n depan pn duk tnye2 soklan..biasa la tst..msti ad sesi menjelng2 kn...kata blh pngd2..jgn pngang2..so dia pngd la..xde plak dia pngnag paper sape2..hehehehe


nk dijadikan ceta..tgh2 sesi 2..dalam 15 min lagi tst nak abs..tetiba owg sblh kanan dia tnye..ape start n stop codon utk transcription...dia pn jawab la..activator kowt..tapi owg sblh 2  xdgr..so dia pn ckp kuat ckt..last2....jeng8..suara dikesan!!ad owg cube meniru!!God..dia dah rse mcm nk kantoi..tapi dia cover..kawan dia pn cover..ok..mase mnjawab da tamat!!..dia pn anta je..kuar je bilik..kawan dia tnye.."wey,tadi miss ltk paper ko kat ats k bawah?"dia pn jwb."bawah..nape??""kantoi dowh..dia tau kita bncg sbb 2 paper ko ngn aq je kat bawah!!""kawan dia ckp..pe lagi??cuak la..


kawan dia ngis kowt..ok..yg dowg tiru cume activator..tapi kbetulan ad jawapan mereka y sama n bnda 2 salah....nmpk sgt mcm meniru..ad lg..ad satu jwpan dia tulis mcm nie..peptide chain..polypeptide chain..tapi kawan dia jwb mmg polypeptide chain..kawan dia plak jawab utk sok lan laen..DNA initiator..activator..dia plak mmg wat jwpn 2..smua bnda ni kne letak dalam column tau x??so mmg nmpk la mcm mereka tiru..huhuhuhu..sdgkn hakikatnyer mereka cme tiru 1 je..iaitu activator!!huhuhuhuhuhuhuhu


pe nk wat..kawan dia da nangs da..y dia trus makn kek coklat sbb tnsion pk bnda alah 2..last2 mereka Redha je..kawann dia da takut dah mnghadapi mse2 akn datang..tgk mke miss 2 pn da takut...


rse nk g mngaku je kat dpn lecture 2...tapi kawan dia tgh mara..tkt plak nnt kuar smua rhsia..yelah..ad je owg laen y slamat tiru..kat phone..kat bku..smua lps la..tapi mreka cool je sbb..alah..student..lek la..bile lg nk tiru..tyme kat u je la..hehehehe..nk tau sape owg 2????




ni la aq..huhuhuhu
syum2 dia pn nangs jugak tadi..sabr k nina..kita same2 kne..huhuhu
 p/s:mmg pasni aq Tobat x nak bg owg tiru n aq meniru owg..Ya Allah..slamatkn la kami..huhuhuhu


test oh test...

saya hebat ok.
mornink evry one...
assalamualaikum...
xjawab dosa..jawab comel...


owh..biasa la kan..nk dkt2 final ni la..lecture2 amat rajin bg tst n quiz..8tually pg tadi spptnyer aq ad tst spaekng y dah bpe mggu tertngguh..asl group aq nk wat je..sir 2 msti mc...blm dgr kitowg spaekng aq..sure msk ospital trus..hahahhha..pas2 ..smentara tggu nx klass kul 10..aq ngn kawn2 aq g la makn kat cafe jap..sambil2 tue jeling2 ja note bio an???yela..tst bio kul 2 ptg nnt..god!!takut kowt..chapter DNA bagai nie..tggu nyer tggu..skali klas fhysc batal gak..kami pun laju2 balik k kolej la..x kn nk tggu til kul 2 plak...


den balik2 je..aq pe lagi..hehehehe..tido la..pnt dei..aq tdo kul 2 smalm..bgn kul 3 sbb nk study bio...pas2 aq stay up smpai kul 8 pg..2 y ngntuk 2..bio??adui..saya da usahakn??so redha la..hahhahah..aq ad gak wat pstyear question..tapi objtf tggal la..heheheh..jap aq aq nk wat la..papepn tls entry dlu..hehehehehhe


esk pepagi buta ad tst math..2 pn aq x study lagi..huhuhuhu..rabu plak tst kimia..huhuhuhu...sgt sdeh an???xpela...nk wat mcm mne...kte study lagi an???dekan nyer pasal..pe saje akn ku hadapi..hahhahaha


k la..nk bce bio blk...otak pn agak2 da semiconservative nie..hahahahahha
:p

Sunday, 10 April 2011

aq bengang!!

saya hebat ok..
assalamualaikumm...
x jawab dosa.jawab comel..


ok..mlm y aq rasekan indah ni xde la seindah aty aq yang panas nie..kowg msti nk tau knpa kn???ok..aq skit tension sbb esk ad tst biology..tajuk plak..bapak pnjang kn..about cell division n replicate of DNA..pe jadah harm 2 kowg x pyh la cbuk2 nk google coz xde dlm urusan idup kowg pn..heheheheh..


ok..bnda y aq nk ckp nie xde kaitan sgt ngn jadah harm 2 kan...tapi aq bengang ngn sowg bdk nie..aq tau entry ni akn dbaca oleh kawan2 aq n 4 sure akan gtau kat dia kn??tapi..ad aq ksh..blog aq..ske aty aq la kan....


ok..kowg igt x entry b4 ths y psl gtng ryong 2??ok..spttnyer arahan dah dtau spaya xde sape2 pn blh blk ths week sbb smua owg kne gtg royong kn?bkn aq y ckp wajib tapi PPP y ckp mcm 2 ok..so ad sowg mnah ni blh plak mhilangkan diri malam 2 dgn g umah kawan bek dia..pergh..aq x tau..lgpn x perlu la aq tau sbb aq bkn ketua unit...tapi..ketua unit pn x tau mslahnyer...ble PPP datng tnye..terkulat2 la si ktua unit 2 nk jwb an??


ok..dah la g umah kawan..aq pn panas aty la..smua kms umah ko blh plak kn duk kat umah kawan ko..tau la ad bf ko sblh umah kawan ko 2 kan..ok..dia bg alasn dia dmm..sbb 2 g umah kawan dia..xlogik lgsug ok lasn 2..mcm la kitowg duk kat sni smua shat??adui..ad otak pk..


den..tadi PPP datng tnye..smalam tyme gtg ryng sape y xde..so dgn jujurnyer k.unit gtau la sape y xde...so PPP sgt mara la...so dia dkecualikn dari dpt kolej nx sem..aq pn ckp la..dia g s.alam nx sem..pas2 PPP 2 kate..spe kate dowg trnsfer s.alam??blm tn2 lg..jgn cakap la..mmg PPP mara giler tadi...sbb kes ni same ngn kes bdk ars ats y duk kolej ni mcm bskut...wat mcm hotel..ltk barang den tagl..


aq sbnrnyer x nk la wat entry nie tapi sbb aq rse pns aty bile dia perli2 tadi..ad owg ajk dia kuar mkn..so dia ckp kuat.."aq nk g kuar mkn nie..jgn ckp aq g umah kawn aq plak!!"..wah2..perli an??mmg aq trasa...aq xde niat pn nk gdo ngn dia..dia y x tgur aq..x mnx maaf pn..pas2 duk perli2 plak..mmg x la aq nk ly ,mnusia mcm 2..smalm ko yea2 minx maaf kat aq..pas2  ariie ko jmpe kwn2 ko..blagak la plak kn???fine la..ko igt aq hadap sgt ke nk kawan ngn ko???bila ssh ko sbuk cari kawan kat umah ni mnx tmnkn ko kuar kn???ble sng..perhg..lpe trus...


aq mls la nk gdo2 ngn ko kn..da la nk final..tapi aq pk ko bkn mak aq pn..so klo trus mcm nie pn aq x ksh??pe?ko nk ckp klo x tgur lbh 3 ari dosa??hello??ko pn dosa gak ok!!!x pyh nk tnjk bek sgt la...perubhn ko tyme sem 1 n sem2 pn da wat aq krng respect ko ok...


alah lgpn ad je y x puas aty ngn ko..tapi xde la dowg bersuara mcm aq k???klo sbb bdo nie ko nk perli2 aq..nk msm2 mke ngn aq..xnk tgur aq..hahahahha..aq x ksh la..aq pn mls nk lyn aq..


so lps nie.kpd kawan 2 dia yang bce bnda nie..aq tau kowg nk ceta kat dia kn??sila la..aq  tau..jiwa mnusia mne blh thn..ceta2 pns mcm nie msti nk gtau kn???meh la ramai2 dapat dosa mcm aq..hahhaahahah


pergh..lega aty aq dapat tulis smua kat sni..


p/s:mama...sowie..adk x dapat nk thn mara...adk bkn owg y sabar mcm mama..tapi adk sayang mama..adk xkn wat owg ckp mama x pndai jge adk...i miss u mama...
sabar itu sparuh daripd iman..tapi aq rse ilang sparuh iman aq tyme tls bnda nie..

Saturday, 9 April 2011

mari bergotong royong..

halooo...
assalamualaikum...
x jawab dosa..jawab comel....

hehheheheh..hari ni hari yang paling rajin sakali bagi aq n housmate serta orang2 kat Seri menanti 4..hahahahh..knpa???sbb ag  gotong royong!!!

pergh..[g2 lagi dowg da dtg ketuk2 pn2..nk pecah pntu umah aq 2..kul 7 ptt ad perjmpaan sbb nk bagi tugasan n bncg la pape y patut...ok..kitowg start tadi dalam kul 8 la..ml2 bersihkn bilik msg2...aq??mne ad bilik..brshkn RT je la..hahahaahh..den.mop umah...sapu bilik kawan aq y kne g ladang...pergh..umh apartment kna??besar la..so pnt la...

kat umah aq nie ad bilik photostate n dobi..hahhahha..knpa aq ckp mcm 2??ad la sbb nyeer..kowg pk la sndri..tapi lps je 2 jam mnemas..aq da x jmpe da bilik phtstate n dobi lagi..hahahahaha...tahniah la kpd hsmate aq ain n diana y berjaya menemas tmpt2 anda..bkn sng nk tgk kemas n tersusun..hahahahahah

kipas2 smua terasa sjuk je..yela..da ringan kan..dulu abuk berkilo2..sawang jgn ckp la..labah2 dah 7 keturunan idup kat situ..hahahahha...smua wat keja n happy skali....even ad owg 2 y cbe mngelat bsh toilet..akhrnye basuh jgk...

aq ni bnyk makanan instant..nescafe jgn ckp la..kowg nk perasa pe smua ad..maggie..sup..bubr..smua ad tau x??kdai makanan la katakan..hahahahhahatapi stelah disusun..npk mcm kat cafe la plak..hehehheh..

walaupn pnt..kitaowg sgt happy stlh berjaya mengemas n membrshkn rumah..kjap lagi Cik Fara datang utk mnilai balik...kitowg ad pertndingn utk blok..klo mng dapat duit ma..KAMI MAHU DUIT!!!hahahahahah..x blh blah kn??

tapi aje je level2 y aq rsekn wat keje agak bangang la..ad ke g basuh koridor??air melimpah2 n jatuh smpai kat bawah...habis bsh umah n kasut2 y kami ssn kat dpn..bengong gak kn??nk ckp bodoh..msk u..nk kata pndai x nmpk plak..hahhahaha..

agak mnyesal skit tadi sbb x snap pic wak2 kitowg wat kje...tapi ni je la hsilnyer...

ni angah yang gedik..dia kata dia madel bilik dia..hahhhahahah..ni la bilk dobi dlu..nw da bersh an??heheheh

ha..ni bilik phostate..jge da bersih kn???tahniah utk owner katil biru 2...xde krts bersepah2 lagi..hehehhe

ni owner kdai photocopy tdi..c...kosong n bersih..

ni mmg sntiasa bersh...nice..

ha..ni katil owner blog nie..hahahha..saya pnyer tmpat tdo..saya xde bilik...

ni meja study kakak sblh katil aq..dia study kat katil..meja letak barang.kotak putih 2 aq nyer mknanan instant..hehhehehe

ni meja study aq..aq study kat meja..so kne la bersh kn???hehehehhe

locer kami...abaikan bju kotor 2..juz tgk locer k..y ad reben ijau 2 hsmate saya nyer..saya nyer y lg 1 tue..

toilet stlh dbershkan..hurm..4 bntg utk y nie...heheheh

x yah nk teleng2..ni rak kasut...tersusun kan?????


hurm..lps abs kms je..kami smua kelaparan beb..ni jap ag nk g anjung bli mknan..x tau la ad k x sbb hari2 sab2 ni jarang ad mknanan..klo xde.mmg nk kne la..hahhahahaha..k la..bye..

harap2 hari ini pnh dgn keindahan sbb smuanyer bermula dgn indah arinie....

Friday, 8 April 2011

have a very nice day..

assalamualaikum..
xjawb  dosa..jawab comel..hehehhehe..

8tually entry kali ni x de la seindah tajuk 2..aq juz jadikan dia 1 pngalaman yang indah je...hahahhah..ad owg pernah bgtau aq satu ayat yang aq rasay baru hari ni aq merasakanya benar..


IF A DAY BEGIN WITH SUMTHING BAD,IT WILL CONTINUE UNTIL THE END OF THE DAY


YUP..hari ni benda 2 berlaku kat aq..ok..mle2 aq bgn agak lewat ari nie..kul 7.10 baru bgn sdgkan kul 8 ad class...solat subuh pn subuh gajah kowt..huuhuhu..aq ad lab chemist arinie..ok..da la lmbat..cntct lenz aq plak wat hal..x nk msk kat dalam mata nie..mcm pedeh je...nk dkt 10 kali gak aq msk n kuarkan..GERAMNYER!!!!!!..den tyme pkai shwl plak..tetiba dia plak wat hal..blakang x btul la..dpn pndek la..belit x btul la...lmee gak aq ambk mse utk bersiap pagi tadi..lst2..aq pnjam tudung sarung indon kawan aq..so perfct!!eheheehhehe


WTH!!! da kul 8.15 kowt..mmg la praturan kls ni bapak aq y wat kn??datang lambat pun x pe..aq datang2 je..trs lecture bagi briefing utk 2 xperimnt..disbbkn partner aq agak lg lewat dari aq..aq prefer ambk xperiment last..so..lps je lecture  trgkn procedure..aq pn trus mlekan keja..aq kne wat xperimnt Gravimetric analysis...tau x..tyme nk tmbang sadium sulphate pn aq mcm blur giler mcm mne nk pkai analytcal balance 2..last2 kawan aq ya wat..


den..tyme dilute bnda alah 2..aq tersalah bace procedure..dpn2 miss lagi..pe lagi..kne sound beb..mlu x malu blakng ceta la...nw nk wat pe??xkn wat bdo??ulang balik la n dilute..adui...pas2 bnda alh 2 kne ltk kat water bath 1 jam..tggu je la..tetiba perut aq berbnyii..cis,..lapar plak la prt nie..xperimnt x abs ag nie..tahan je la,,nk wat mcm mne??da la smalam aq mlntak mggie je..


after 1 jam..solution 2 ad percipitate tau..so kne wat pe??filter la..kowg tau x..lagi skit nk abs filter..ttba pcipitate 2 blh msk kat solution y clear tadi..AGAIN!!DPN lecture aq jadi bnda.2..pe lgi...dia tnya aq mcm mne blh mcm nie???klo aq lecture aq da jwb da..tapi aq pn studnt...mne aq tau..so dia kata filter balik!!!pergh!!!hancur harapn group aq nk kuar awl g mkn...da la filter bnda alh 2 mkn mse 1 jam..giler lmbab kowt.!!!


tepat kul 11 lab kitowg pn abs..aftr ths class bio..huhuhuhuhu..mmg xde tnaga la..wat  bdoh je..lecture bg soklan utk bncg..kwn aq dapat jwpn tnpa bncg..so kami pn tiru je le..hahahahaha


bergegas ke anjung untuk menikmati makn t.hari..yes!!ad nasi kukus..aq wndu ko dowh!!..aq pn bli n mkn laju2!!..knpa????aq ad tst physc kul 3 nnt ok...ok..bace notes ala kadar..tido jap n g test..superb!!soalan sng smpai aq blur nk jwb..aq ckp seus..soklan 2 sng tapi aq mcm x cnfident,,yela..nape tst sng sgt??sbb aq bce bku!!!hahahaah...aq igt bnda 2 yang ad ttp ari mlng aq..jam da kul 5..aq g anjung after tst..tgk2 1 mknan pn xde???ini Giler!!mmg malang la..huhuhuhu


k la..aq pn kpntan n trsa nk tdo..bye2...

Tuesday, 5 April 2011

luahan perasaan yang tidak stabil..

saya hebat ok.
assalamualaikum....

aq windu sape?windu kat kawan kawan aq kat MRSM dulu..8tually aq pernah janji kat diri aq sndri bhwsanya aq xkan igt lagi kenangan kat MRSM dlu ble dah jejak kaki kat luar pagar mktb..tapi seus giler aq windu sgt2 ngn dowg....


bila aq terkenang sikap dowg..jauh giler berbeza ngn bdk2 satu umah n satu univsity ngn aq..klo dlu..kat asrama..klo kita sakit ke demam ke..ad je owg y tolong ambk kn mknan..tlg tuam kn..bg mkn ubat..jge kite..seus la..mmg aq da x jmpe bnda 2 smua kat sni..kat sni smua owg pntgkn masa n ko jgn harap la nk dapat kebajikan free dri dowg kecuali ko mggedik..hahhhahahha..


bukan 2 je..klo kat asrama dlu..ssh la nk nmpk owg y sgt berkira ngn ape dowg wat..cntoh..aq x sapu katil..tapi nnt ad je kwn aq y tlg sapu kn..bila buang smpah pn mcm 2..bsh toilet...x pernh kisah pn..smua happy je..tapi msk u ni..aq y x berkira pn blh jadi berkira ngn skap dowg..toilet 2 klo 2 bln x basuh..smua ttp mta je..tapi klo dpn bf..smua nk lawa2..ad mse plak nk dating2..bsh toilet y x sampai 1 jam 2 pn x blh..sdgkn duk satu rumah 2..pling x blh blah..bila ssh cari kita..ble sng..aii..rse nk lmpang je...


kat maktab n asrama dlu..aq slalu ad teman tyme sng n ssh..tapi knpa kat u ni smua ssh nk dapat..tyme sng ramai la dkt..tyme ssh..smua lari jauh2...2 bkn kawan ok..cuba klo bf y mnx tlg..laju  je tolong..mcm la bf ko y akn tolong ko tyme kowg ssh..


betul la pe mama n owg tua2 psn dlu..cari kawan y btul2 ikhls n baek ngn kita...tapi dowg smua jauh...huhuhuh..aq tau kat luar sana ad je kwn2 yang baek tapi mgkin aq blm blh jmpe lg..aq harus mencari...huhhuuuhuhuhhuuhuhu.....




 ssh giler nk cari pnggnti kowg..aq windu saat itu...



Sunday, 3 April 2011

shopping...

saya unik ok..
assalamualaikum..
cakap pasal shopping mmg x kan lari dari hidup seorang pempuan kn??ad duit ke x de ke..pempuan akn ttp menjadikan shopping 2 hobi tanpa sedar mereka..hahhaahha..ok la..8tually aq nk ceta pe yang jadi kat aq n mummy aq smalam..8tually ari jumaat 2 aq bertolak dari  kampus n stay kat kampus kakak kat bangi..aq balik umah...sbb???nak bli barang!!(alasan utk g shopping tnpa mggunakan duit sndri)hahahahah..


hari sabtu after subuh aq n kakak balek kat umah..yeay..dalam kul 9 lbh aq da smpai..stlah pnt drve aq rehat la jap an..pas2 start after zohor mummy pn ajk aq shopping bli kasut dia..aq pn dgn snang hati nyer ikut la mama g shopping kat JJ bukit tnggi..dsebabkan mummy saya 2 comey..agak ssh gak la cari kasut..sbb saiz mummy unik..so ssh dapat..mummy pn unik ok..hehehehehehehehe....penat tawaf kat jj 2...mau 7 kali la kan..kaki aq pn da lenguh..seus wey..sgt pnt..tapi syg mummy nyer pasal...aq ikt je mummy ksyangan aq 2...dsbbkn da x thn ..aq pn ajk mummy bernti n makan kat Secret rcpe..choc indulgnce n strwbry mashmellw..n lgsanese...sape byr??aq la..sbb nk appykn mama y x dapat2 kasut dia..hahahhaha...


perjalanan kami x berenti takat 2 je ok..aq rase nk saman je jj sbb kasut y mummy nk smua xde saiz!!!huhuhu..aq pn pjuk mami g tesco..kat tesco ad Bata..hehehhe..dgn kaki y lenguh..aq pn g bli barng2 n suh mama cri kasut y sesuai kat dia.(bagi alsn x nk tmn n plihkn kasut mama)..pnt giler kowt..akhirnya..mummy dapat kasut y dia nak..x maen la beli 1 je kasut..mama bli 2 skali..hahahahhah..xpela mama..duit mama kn??asal mummy bhgia..pas2 kitowg bli barang2 dapur...ikan plak trn arga..pe lagi...mama borong la..berbekalkn kesabaran..aq tmn mama hampir kul 10 kowt..pergh..terasa jadi anak misali kowt..hhahahahahah...kakak aq x ikt sbb dia mmg ske duk umah n kms umah..aq kn ske giler berjaln2..sampai mama kata..adik klo balik mama asyk kuar je..kuar je xpe..ni ngn duit2 skali kuar gakk...heheheheheh..saya mmg unik kn??hehheeheh..

kla..pnt membebel..aq balik kmpus esk pgi after subuh..ari esk ad test spaeking..quiz chem ad 2...perh..mmg rajin giler la aq nk bce..


p/s:aq dapat 1 printer..
p/s:saya windu mr.workaholic saya..



peringatan dari Allah...

AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT BAYI

by Nadia Ahmad Tarmizi on Saturday, January 8, 2011 at 12:28pm
AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT BAYI
AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT
BAYI.... - please read!!!.. TRUE STORY

Message: Begini ceritanya.... Sahabat saya tu seorang guru
di salah sebuah sekolah di Malaysia. Sahabat saya tu mempunyai
seorang kawan Cina yang sama mengajar macam dia. Kawan Cinanye kata , dia telah terbaca berita di akhbar Cina
baru-baru ini yang mengatakan ada seorang bayi cina baru saja lahir dalam keadaan mulutnye seperti berjahit tapi takdelah kesan jahit. Cuma mulutnye tertutup rapat. Jadi doktor bersepakat untuk membedah bayi Cina tersebut.

Ketika dalam pembedahan, mulutnye berjaya dibedah tapi ada sesuatu yang amat memeranjat yang berada di dalam mulut
bayi tersebut..............Nak tahu ape dia???????? Doktor yang membedah bayi tersebut telah menemui sehelai kertas kecil yang didalam kandungannye bertulis dalam tulisan cina..nak tahu tak ape kandungannye??? Didalam kertas tersebut telah menyebut dalam tulisan cina yang berbunyi "Ingatlah wahai manusia ,
sesungguhnye Hari Kiamat akan menjelma tidak lama lagi"
Maka terperanjat lah doktor cina tersebut sebab bayi tersebut memang sejak dilahirkan memang mulutnye tertutup. Jadi
tiada bukti mengatakan ada orang yang meletakkan kertas kecil tersebut. Jadi memanglah terbukti bahawa kuasa
Allah Yang Maha Besar menciptakan bayi tersebut sedemikian rupa untuk memberi maklumat kepada manusia tentang
ketibaan hari kiamat.. Sesungguhnye Allah Maha Bekuasa untuk
memberikan agar bertaubat. Jadi sesungguhnye Allah sebenarnye masih sayangkan kita kerana telah memberi maklumat tersebut...

Adakah anda percaya ?Dalam keadaan ini , cuba kita renungkan
pada zaman Rasullulah s.a.w Allah telah memberikan petunjuk kecil tentang tanda-tanda hari kiamat sejak zaman nabi-nabi dulu lagi.Contonhye lelaki kawin sama lelaki begitulah sebaliknye.
Dan didalam Al-Qur'an sendiri telah mengatakan bahawa tanda tanda hari kiamat ialah apabila orang islam! sendiri yang membenci islam dan menentangnye. Ini telah terbukti pada zaman sekarang di negara kita.Jadi secara amnye... sebenarnye hari kiamat akan menjelma tidak lama lagi tapi kita tak tahu bila. Cuma rasullullah ada menyebut hari kiamat akan datang pada hari Jumaat tapi tak tahu bila...........Tapi kita hairan kenapa akhbar melayu tiada berita ini.Ini adalah disebabkan pemerintah tak mahu akan menjadi kecoh di negara ini. Jadi sama-samalah kita
renungkan bersama sesungguhnye berita itu adalah merupakan satu bonus daripada Allah terhadap manusia agar bersiap
sedia.....untuk menanti ketibaan hari kiamat....................

Seperkara lagi ialah berkenaan salah satu tanda kiamat iaitu akan berlaku gempabumi di tiga tempat ....timur tengah,barat dan timur.Waktu itu baru Turki dan Taiwan.Tup..tup..Mexico di landa gempabumi yang dasyhat juga seminggu. Dan Allahyarham
Ustaz Taha pernah berkata sekitar lima tahun lepas salah satu tanda kiamat akan berlaku kekecohan di Indonesia
dan Turki. Sama sama kita renungkan...buktinya jelas makin nyata dari hari ke hari....sabarlah menanti.....sekian

ini adalah keratan email yang dihantar oleh seorang rakan kepada saya..oleh itu menjadi tanggungjawab saya untuk edarkan pada semua.. sekian..

Notis dlm Mulut Bayi (pernah disiarkan disebuah akhbar berbahasa Cina)


"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan- amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71)