Saturday, 13 October 2012

Bicara Hati

saat ini..aq membiarkan tgn- tgn ini bercerita ..cerita dari hati..minda tidak langsung mencampuri..biarlah..hanya ketika ini..aq biarkan cerita hati ini..air yg mngalir dari mata ini..ku biarkan terus,.,mengalirlah..sehingga engkau penat..aq xkan sekat..itu semua kemahuan kau...HATI..keluar lah seberapa bnyk pon..tetapi..berjanjilah dengan aq...jangan pernah mngalir lagi utk sebab itu..utk sebab RINDU..

disaat otak dan minda kita menyimpan memori2 Chemistry yang hendak ku bawak ketika berperang esk didewan peperiksaan..hati ini seolah2 tidak mahu sabar utk berperan pada hari esk..penat aq melawan..akhrnya..ku biarkan ia berperang tanpa pihak lawan..sakit tanpa ad yang mnyakiti..pedih tnapa and pisau yang menghiris..luka tanpa ad pedang yang menusuk..ntah la..hati ini sayu..rindu..sebenarnya..

disaat akal ku kunci..agar memori tidak sedekit pon terkeluar..aq mngakui..saat ini..detik ini..jam ini..dan hari ini..aq mulai merinduimu..rindu??aku tak tahu ianya berbaloi atau tdak..aarrggghh..aq x nak lemas dalam persoalan itu..lemahkah aq kerana merindui kalian??kalahkah aq pada pertndingan yang tidak pernah tercipta kerana merindui kalian?lantak..aq tidak peduli..takakan la ape sahaja..aq terima..hukuman??mungkin juga..ats sbb aq tidak mnghargai kalian..

tiba2..saat ini..hati seolah2 merajukk....tdak mahu bercerita lagi..entah la..ku ikutkan sahaja..kerana ini cerita dari hati..tatkala hati ingin berhenti..mindaku tidak mahu memaksa..semua ku ikuti kehendaknya si hati..agar ku tenang menambah memori di otak ku nanti..

duhai sang sepi..tolonglah pergi..
duhai sang rindu..hilangkanlah dirimu..
duhai shabat..berbahagialah kamu..

sesungguhnya aq rindukan kalian.. I dan S




hanya kita yang mengerti..knpa KLCC..
hnya kita yang fahami..KLCC
hnya kita yang mnghayati..KLCC
engkau..aku..dan dia..

ini cerita kita..
arrgghh..hati ini tidak mahu berhenti..
cukuplah..
biar aq simpan semua..
di sini..
di hati..
aq pun x mngerti..
knpa msti kini?
knpa saat ini..??
maafkan aq...
mungungkit cerita lalu..
hati ini..
merinduimu..
EX BFF ku...


till next,
nurulnaqibahabdulrazak



Wednesday, 3 October 2012

UNFAITHFUL






Assalamualaikum.. (^_^)

0ne word..only one word that can make people sad..hurt..rse mcm nk bnh dri..frust and enything yang langsung x melibatkn persaan HAPPY dan sewaktu dgn nye..

 o yeah.. di waktu aq still kesan ingus gne hjung lengan bju sekolah..saat aq masih rse duit RM 10 tue bnyk and besar nilainya..di saat basikal adalah teman baekku dan bkannyer laptop or tab yang jd bff aq skunk..sure giler lah aq akn frust nak mati bila boyfriends sendri curang!! or play wooden three!! siapa x sdeh..siapa x bengng??and siapa je yang happy gelak2 and celebrate prasaan itu bila di curangi ryte???

and again..i said BOYFRIEND!! not HUSBAN..aq x nk bercerita ttg psngn y berkahwin n curng sbb aq blom berkawin..nw aq juz nk wat aq nyer assumption je ttg couple y curang2..

kowg meti pernh dgr kn owg ckp..klo dah dlm kapel pon curng..apelagi tyme da kawin ryte??klo ko da tau mcm 2..y ko nk sdeh2 ..frust smpai berbulan2???? ko nak sgt ke suami y curng..why ko x go on and teruskn hidup ko y indah dan permai 2..Jngan ckp yang aq x kne..so sng crita..sorry 2 say la babe..sbb pernh kne..aq blaja dri pngalaman and aq x nk kowg mcm aq yang of cos la mnyesal sbb berbulan2 berthn2 nak recover bnda yang x kn dtg blk...



"BIARKAN SANG KEKASIH MENCARI TEMAN YANG TERBAIK UNTUK DIRI DIA DAN YANG LEBIH BAIK DRI ANDA..BIARKN DIA PENAT MENCARI..KERANA ITU ADALAH HIDUP DIA DAN BIARKAN DIA MEMILIH..DAN JIKA SETELAH PENAT MENCARI NAMUN DIA TIDAK TEMUI YANG LEBIH BAIK DRI ANDA..DIA AKN KEMBALI DAN ITULAH YANG SEJATI"



yeah..2 la prinsip yang aq pegang skunk..kowg fhm mksud 2?? kowg pon ptt lakukn bnda yang sme..kita hanya merancang kn?? n kowg kne terima knyataan...bnda 2 smua the truth..klo x..certa ttg bercinta ngn owg laen kawin dgn owg laen 2 xkan wujud.. bkan dia x terima baek bruk kowg..cmu manusia...mne pernh puas kn?? mcm 2 jgk kowg..dlm2 setia kononnyer..xkn kowg xde crush lgsung??bg pluang kat dri kowg jgk..cri yang terbaek..klo da jmpe yang terbaek..mmg kowg akan biarkn ke?? aq tau..sang perempuan mmg akan biarkn..tp kurng jmpe utk sng lelaki yang begitu setia jiga jmpe yang lagi baik..

aq rse entry aq nie mmg blh kne hentam..hahahaha..tp 2 cme pendapat aq je..pengalaman mngajar..jgn igt kburukan sang kekasih kong curang je..kowg jgn lpe..itu smua rancangan Allah dan kekuasaanNYA yang nak bg kowg smua y terbaik..nk sdeh blh tp x byh la nk sdeh sgt smpai mcm ilang mak bapak..ilang keRedhaan Nya..nk frust smpai bertahun2 bila kne tinggal ngn bf..kowg tau x..kowg menutup peluang insan yang lagi baek utk mngenali kowg..RUGI KOWT!! dan yang paling penting..kowg adalh owg yang paling kuat utk terima dugan mcm nie.. =) smua ad hikmahnye kan??

so guys and girl..wake up..matangkn dri..thinks positive..live ur LIfe..bnyk lagi bnda indah kat dunia ni utk dinikmati....u

    

p/s: esk aq final exam Modern Physic!! doakan aq.. =)

till next,
nurul naqibah abdul razak

Monday, 1 October 2012

ENT 300..GOOD BYE

Hello...Olaaaa....Hai..

hehehehehhehe..seghonok nampak budak sowg nie..da knpa woi!! woi!! woi!!..

biasa bro..gua da lps Azab..aish x bek ckp ilmu 2 azab..gua da ans mnjawab paper business..last paper..last paper(ikut stlye Johan)heheheheh..bru first paper..2 hari lps ni paper phys plak..ko mampu Modern Physc??mampu??? owg modern  je jwb paper nie..owg ulu jwb paper electrical..hahahahha..aq x nk ckp byk2 sbb kekenyangan mkan ayam Palembang mak aq bekalkn td..blurrkk(sendawa) comel x...hahaahah

so ad sedikit pic..well aq kn nk jdkn blog nie blog pic..hahahaahha

this is my final exam paper..kasi zoom kat paper..

2 dia..ENT..fundamental kau..mampu??hehehe

jgn pndg pada rupa..pnt aq kunyanh kandungan buku nie..hehehhe