Tuesday, 22 November 2011

sem baru..rumah baru..

salam..hai kawan kawan!!!!!!!!!!!!!!!1

ceh..baget x cited je kn ko temah??ok..saya ngaku saya mmg x updated sgt blog cuti2 nie..why??why??why???sbb aq nk bg suprce!!ahaahhahahaha..sengal..

ok..21/11/11 aq baru daftar..senang ceta baru la msk balik kat uitm..dsbbkn pengurusan yang teramat la tak teratur..aq x dpt kolej..huhuhuhuhuhu....asal aq ckp x teratur n sistematik??sbb y wat rayuan x dpt...y x wat rayuan dapat..pas2 marah owg si pn S******... aq menginap kat satu bik nie...duduk ngn junior..rse mcm msk lawer form balik sbb bilik dia katil double dacker..hahahahaha..aq mstila tdo bawah..aq kn ringan ..tapi ad owg lagi ringan dr aq la..hahahahaahahaha...

semua lengkap dlm ni..juz name it babeh..hahahaahah..1 umah bungalow ni ad 32 owg..means lapn blk la...dia lbh kpd umah pnjg la 8tually..ahahahahaahhaha..aq x ambk pic lagi..len kali la...mama plak sdeh n ngs smalm sbb aq kne jalan kaki agak jauh skit la..keta aq mne??kakak aq pkai ngajar tuisyen...hhuhuhuhuhuhu..kat sni smua kne sndri..smalm makan malam aq maggie je walaupn ad dpur..hahahahahahahaha..

ok la..aq update psl bnda 2 dlu....nnt updated lagi..k..papai..

till next,
DrNaqibahRazak

Thursday, 10 November 2011

balik kampung..

hello...wah..windu like owg gilak ngn blog aq ni..laju kemain jari aq ni duk menari2 kat atas typewriter keyboard ni..hahahhahaha...gatal je tangan nk menaip kat blog y ku merindu umpama lagu Ella ngn Tam spider..hahahahah..pekejadah ni naqib oiii..mengarut suda...anwy..cuti aq masih brbaki kurang dari 2 mnggu je..huhuhuhuhu..xsabar nk ponteng start kelas lagii...awww..hehhehehehe

ok..lagi 2 mggu nk start new sem ni kan..msti la result sem lps da kuar an???yup..mmg da kuar..agak mengecewakan coz pointer aq menurun..tapi mmg salah aq..ngn persediaan yang sgt la last min...tapi syukur gak coz xde paper y mewajipkan aq untuk repeat..alhamdulilah..aq igt physc n math aq ad harapan utk repeat..nsb baek x...hahahhahahaha

ok..hari raya aidiladha ahad lps aq balik lg..wo wo wo balik kampung!!hahahahah..family aq je yang balik sbb saje nk conker kg 2 sowg2..yeay!!best giler...n u knw what??aq blaja parut klapa pkai mesin klpa..hahhahahaha...noob giler kn??owg laen da expert aq bru terkial2..ha!!terial-kial pn ad la 6 bji klapa aq aq abs parut tau..best giler..

kg aq 2 kat n9..rembau..kg 2 da dibaek pulih n sgt chantek..so spe2 nk datang sgt la dialu-alukn..hahahahha...k la..xtau nk ceta ape coz da lme sgt x tlis blog..tulis la sgt kn??type je pon..hahahahaha..k la..see u soon..hahahahahah..bye2..


till next,
DrNaqibah

Sunday, 6 November 2011

love it

Belajarlah BERSYUKUR walau KEKURANGAN
Belajarlah IKHLAS walau TAK RELA
Belajarlah TAAT walau BERAT
Belajarlah MEMAHAMI walau TAK SEHATI
Belajarlah SETIA walau BANYAK GODAAN
Belajarlah MEMBERI walau TAK SEBERAPA
Belajarlah MENGASIHI walau kau DISAKITI
Belajarlah TENANG walau kau sedang GELISAH
Belajarlah PERCAYA walaupun SUSAH
Percaya bahawa Allah SWT masih sanggup menolongmu

Berterima kasihlah pada orang yang telah…
☑ MELUKAI HATI mu kerana dia telah membuat HATIMU KUAT
☑ MEMBOHONGI mu kerana dia membuat HIDUP mu makin BIJAKSANA
☑ MEMBENCI mu kerana dia yang MENGASAH KETEGARAN mu…
☑ Dan MENYAYANGI mu kerana itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu..

Senyumlah andai dirimu dilukai
Senyumlah andai dirimu dilupai
Senyumlah andai dirimu dikhianati
Senyumlah andai dirimu ditindasi
Senyumlah andai dirimu dibebani
Senyumlah andai dirimu disakiti
kerana senyum itu pengubat segalanya

Tuesday, 25 October 2011

jusco

wassup2..hahhaha..ilang salam ko yer nyah..hahahhah..ni nk habaq mai ni..smalam aq g jusco wif mama n kakak n adik tersyg an???so after menternak sgala lemak y ad kat pizza hut aq g la meronda2 mencari buku cerita kat Popular...aq ni kan manusia y x blh hidup kalo x membaca..acececeh..hahahahaha...ttapi serius la..klo kowg bagi aq RM100..aq rela blanjakan dduit 2 utk bli buku or novel dari tgk wayang..hahahahaha..well..aq kn remja yang menyahut seruan kerajaan..hahahhahaha


ok..tgh2 xde arah tujuan nk menuju ke Popular bookstore 2 ..tetiba aq owg jerit nme aq...Alin!!!yeah..aq windu kat minah sowg ni...y??sbb dia adalah bestfwen aq wak2 sek rendah..dia ni ad gak bau2 bacang ngn aq sbb kami 1 baby sitter..windu n seronok giler jumpe dia..dia da cntek..dlu comot je..hahahahahaha..happy sgt..miss u sehh...nnt aq tnjuk kat kowg pic dia..


n smalam gak aq tibai 3 novel..ala..rm77 je..so alng2 ad duit dtgn..jgn biar mcm 2 je..harusla dgunakan..hahahahaha...pas2 watpe lagi..balik la..x kuasa aq nk bersesak2 kat Jusco 2..yela..hari ahad kn?/msti ramai owg..


N 1 more thing..alhamdulilah..rezeki murah..aq dapat offre jadi cikgu ganti jap kat tadika mama..yeah..2 hari,..jadi lah..RM50..sape nk bg kn???n kat tuisyen plak..aq dinaek taraf ajar bdk2 bakal PMR nx year..dapat mandat besar pnyer...hahaahah..


k la..aq da penat mengarut..chow dulu..
till next,
naqibahrazak


ok..ni pic alin...


yang perempuan 2 alin ok..laki 2 aq x knl..hahahahha...

Thursday, 20 October 2011

being a teacher..

salam semua..

cuti2 yang panjang ni i nk habaq la kan hampa semua..8tually..i da jadi ckgu tuisyen u..amboi.,kelas x??hahahhaha..wel..well..well...sape x knl??teacher naqib y sween n very the beautiful..hahhahahahaha<----ngarut suda..

ok..mak cik ni baru je jd cikgu tuisyen ni....mne aq dapat keje 2??sbb kakak aq ngajar kat situ..PUSAT TUISYEN EKHSAN...pergh..berat ok yggungjawab sowg cikgu ni Senah..ko mampu??hahahahha..berat x berat kne la jgk tggung an sbb aq yang nak..bowink la duk umah beratkan badan je kn..hahahahha..i bru srat ari isnin n slalsa ari2...so bru in charge 2 class je la..aq ngajar math  n sains..wahh...budget sgt pandai tau..hahahhahasains gitu...mampu???aq pn x tau gaji aq bape sbb x tnya..yela..niat aq nk ilangkn bosaN..lpe plak niat ni kmpul duit..hahahahah..

aq dari pas SPM kje mngajar je..y??sbb mama n kakak aq ckgu..kakak bakal la..hahahha..aq??aq kn nk jd doc pkar bius...so x salah kowt nk ambk pngalaman..yela..nnt da jd doc senior..kne ajar jgk doc bru ni..acecececeh..mimipi betol...hahahhahaha..

so..2 je kowt nk story..duk umah ni mcm biasa la..kje memasak je..sbb tuisyen 2 malam je..masak mkin lama mkin hebat skill aq..blh bke restauran u..mama aq ckp la..hahhahaha..sje la 2 nk suh aq tnda paper y betimbun2 la 2..hahahhahahaha..i x ksah..tapi kne charge la erk mama..ngn anak pn x kn nk berkira..hahahahaha...

i wish..hehehe

acecececeh..berangan..suh jadi ckgu xmau..wink2

Wednesday, 19 October 2011

SUNWAY PYRAMID!

Salam semua..


AL-FATIHAH...ok..firstly kita sdekahkn Al Fatihah ni pada arwah atuk saudara aq yang baru je mnggal last week..hari Rabu..sakit tua..dia meninggal malam after maghrib mcm 2..mama aq paling sedeh sbb dia da xde sape2 da..i mean her family la..coz after her parents..atuk aq y jaga mama aq..den atuk 2 pn da meninggal.so mama of coz la sedeh kn???aq??xde air mata yang mampu keluar..kering da air mata aq ni..aq da lama tetapkan dalam aty aq ni people come n go..so kita yang ad mestila kne teruskn hidukn.....semoga atuk berada dalam golongan orang2 yang diberi rahman n tenang dialam sana..amin...


___________________________________________________________




OK..


Nw new chapter ok..hehehehe..ni ha..akak nk ceta sikit kat kau ni jah..aritu..15 aribln 11<-- x blh pendek lagi kn aq tulis??...i ngn member..ala..Kda..ko x knl lagi ke jah...kawan berjalan aq..sape lagi klo bkn si Kda anak tengku fesal 2??hahahhaha..ok..I ngn Kda serta Akmal bdk ex MRSM beserta awek dia g Sunway Pyramid!!..Waahh...Naqib g jumpa bdk MRSM dia la..da bke aty ke??MMG x ok aq nk BUka aty..knpa erk aq blh jumpa ngn Mal??mayb sbb Mal baek ngn aq kowt n aq blh declair yang dia faham aq...n dia jugak x tau sejarah aq sgt kat MRSM 2..sbb 2 aq brani kuar ngn dia ..n awek dia ok..nana.


Kau tau senah..mle2 aq nie yer2 je ngn si Kda ni nk g maen ice skate..skali Mal ni budget dia kureng sehh...hahahaha..so kami yang memahami ni g la cancel bnda 2..so cdg nk maen bowling la ni..sudahnyer..MMG X LA KN???hahahhaha..sampai je kami bli tket wayang ceta REAL STEEL..mmg kelas kau jah ceta 2..superb best la bg aq..


wayang2 start dalm kul 4.30 petang..aq da terpacak kat situ dalam kul 12..hahahhaha..mmg awl kn??xcited sehh...so aq pn ngn kda jalan2 la...mal??mmg x la kco owang dating..even dowg ckp x pe..aq memahami ok??hahhaha..so aq ngn kda..<-- berdua je sbb xde bf..waaa...g try maen  archery..kowg tau x pejadah 2??xtau mmg loser la kau senah..hahahha..kitaowg maen asal cpat absje sbb bow(betol ke aq eja)hahaha 2 berat n kami mmg x dapat nk score..hahahha


pas2 g mngahabiskn duit kat Popular..aq bli bku hlovate sampai 3..pjam mata je aq bli..hahahhha..mnt pnyer pasal harga blakang kira la der..aq mmg mnt kat si Hlovate ni se..semua bku aq da abs bce..tggal gurindam jiwa n pelangi je x bli lagi..hahahahaahha..pas2 abskn duit lagi kat kdai Juice Work..hahahhahah..owg bli air buah RM3 je..aq ngn kda bli kat kdai 2 RM12..hahahhahah..KELLLAAAAAAAAAASSSSSSSSSS kau Naqib..aq mmg berlagak skit ble msk shopping complex mcm 2..hahahhaha..blh ceta la tgh ad duit an??hahahahha


ps2 kami jalan2 n nmpk Tutti Fruiti..yeay!!! pe lagi...mentekedarah la smpai RM20..AGAIN!! pjam mata je ok..rm20 4 ice cream only..kata kaya..hahahahhaha..dah kayap aq nie..hahahahha..jaln2 lagi n jmpe Hot & Roll..kowg tau x 2 pe??bkn muzik yea kawan2 tapi 2 mkanan..aq ambk chcken n cheese prata..n kda ambk pzza beef..yummy2 seh..hahahahahha..kowg nmpk x betapa kami g sunway 2 hnya utk mkn..hahahahahahah


ok2..last2 tmpat kami mkn b4 msk wayang...SR la sehh...pe lagi..hahahah..tapi kan after makan kat SR 2 aq jmpe Nasuha..aq x nk tgur tapi dia tgur..yela..dia kn rapat ngn ex BFF aq..aq mcm x nk jmpe sape2 y berkaitan ngn ex bff aq..tapi da jmpe dia..mak dia n kakak dia layan aq baek giler...so aq layan la dowg blk..x bek wat owg kn??after tht mmg mod aq kurang nak ad la kn..nsb bek kda ad wat lawak n movie pn best giler..ckp banyak pn x gune sehh..check it ou t pic yok...







chicken n cheese..wee

ni la Hot n Roll...yummy giler ok!1

sunway pyramids!!nk cari perking x seindah tempat 2 ok!!heheheh

part of Hlovate nyer novel...sgt best!!

novels again!!

best movie..some part of REAL STEEL!

KIWI TWIST JD PILIHAN AQ....

tgk je la y mampu...hahahahha




Kda badget reti maen..hahahaha

ni la hasilnyer..hebatkn??aq numb 8 Kda 9..hahahah

mimpi la jadi cam ni..hahahahah

ni la tempat 2..lavel 3 kowt..hahahaha

sangat berbalaoi..superb sdap yogurt

jus rm12..hahahha

Sister Popia..superb sdap..kda punyer

kat SR..pe ntah nme bnda alah ni..hahaha




ok la..2 je kowt utk mase skunk..happy giler kuar ari2..2 la hari first aq kuar enjoy2 after aq cuti..n nw..ahem2..aq jadi cikgu guru tuisyn nw...ajar darjah 5 n 4..math n sains..whaa...hebat kau senah..hahahahhaah..ok till next..naqib..

Monday, 10 October 2011

48


Salam uolls...di saat belanjawan 2012 dibentangkan..i tgh mlantak tido dirumah...wahh..RUMAH uolls...x maen la kampus2 nie..saya da merdeka tau..hahahhahahah..8tually smalam lagi i da memerdekakn diri..owyaeh...oink2(treadmark baru aq)hahaahah...

Smalam 6 aribln tepat kul 11 suku pagi aq da kuar dewan peksa da..wah..badget senang kn ko naqib..biasa la..i kan doc..Ad plak aq nk kesah ko doc ke x kn?<---ngarut lagi..bio is the last paper...n aq xde la boleh jwb dgn senang n berkeyakinannyer mcm jwb soklan bm UPSR 2..tapi stakat lepas dapat A 2 mamapu la..<--cakap besar siot..no la..aq nk sdapkn aty je...4 credit hour kowt..now meraung mnangis aq..tapi let bygone be bygone..<--englisg edu 2 beb..ko mampu??hahahha

abs exam aq xde la trus balk..dsbabkn aq ni kakak y baek..aq tman kan la adik2 aq kat kampus 2 coz dowg ad paper pagi jumaat 2..well..kakak ksyngn umah 48 kn??harus la jge anak adik2..hahahahaah..tadi pg after Subuh<subuh la sgt..aq bertolk..n nw kat umah..yeay..tetiba disaat ku mencintaimu sowg2 kat umah ni..tetiba teringat kat bdk 2 sngal umah aq..mcm 2 activiti dowg wat...smua mencuit hatiku<--pergh..bm x blh blah..hahahha..i will miss uols la..yela..Zaza da duk luar..nnt aq kne wat ryuan kolej..biasa la..Doc popular mcm i..dowg x bg duk kolej..takut tergugat  mndatangkan fitnah..hahahahahpoyo siak doc bius ni..ok..enough Dr. Naqib..ok..nk tgk ke patient2 i??come2..i show 2 u oalls erk..smua ni hasil kesengalan  kebijaksanaan dan kepakaran i didik mereka uols..hahahha..ni la pic dowg...psl dowg nyer pic la blog aq ni duk dlm draft sampai 3 hari coz x leh uload pic....ok..smau ni x blh dngorat erk..alreadyy taken..biasala..gatal mengenyam smuanyern kn??hahhahahah..jom tgk..TENGOK SAHAJA..HAHHAH


ni smua adik2 aq..darah manis ni uolls..

feqa,fara,aq,zaza,zaty,jue...KAMI SENGAL

bdk2 badget ayu..=p

cntk seh y bju biru n tdg biru 2...ahahha

oink2 aq ni..tersyng aq nyer roomate..zaza

again..biasa la..model..hahaha

kakak ksyngan bilik 48..~weee

feqa,aq,zaza,ayu(pic kpala je),zaty n jue..

ni la bdk xd kje..adik2 aq ni tension wat math..mcm ni la jdnyer..
jap ad lagi...bdk ni x trun bergamba pagi 2...

2 dia kira aka kiro kiro..owg kuat SM2 seh..

ni la adik2 aq..


k uolls..puas aty?nk pixc aq blh tgk kat fb aq...nk knl ngn dowg ni..plizz don pm me ok..hahahahahah..bye..


Bulan

salam uolls..hehehehehe..aq x tau npe entry aq sjk 2 menjak ni sepatah sepatah...well..jimat tnga..hahhaah./.i lpe mkn kacip fatimah...aww..makn u bkn minum tau..hahhahaha..well..well..well..arini bak kata Melin Chomot arini tarikh sgt chantek...9/10/11..tertib menaik tau..hahahahaha..sape nk kawin sila la erk..tapi disaat ni..tarikh da 10/10/11 da coz da dua pg..tapi ape aq kesah??hahahahah

ok uolls..berbalik pd tajuk entry y chntek 2..wowowo..chntek ke??bulan 2 x chntek der klo tgk betol2..tapi sinaran dia..pergghhh..chntek wa ckp sama lu...malam ni bulan sangat chantek..nk tgk ke?? wait 2..jap ag aq tnjuk..chntek sgt..ad y kata bnda ni REFRACTION..eh..btol ke aq eja..lantak kowg la nk btolkn mcm mne pn kn...antara sinaran bulan 2 ngn air yang terkandung dalam awan 2..MAKSUUDDDNYYEEEEEEERR??hujan lebat akan turun syg2 ku..

ad gak segelintir yang gtau aq bhwa fenomena ini<--perghhh ayat kau jah..xblh blah...fenomena pernah terjadi b4 tsunami kat india dulu...takut kn??di saat ni smua huidupan air akan timbul...kowg tau knpa??kowg igt x tyme Penang Tsunami ari2..(ari2 la sgt)...b4 tht kita dgr bnyk ikan2 kn??smua timbul kat permukaan..bnda2 kat dasar laut pn sng je nk jmpe..dowg timbul kan permukaan..why bnda ni jadi?sbb permukaan laut 2 pns..2 faktor2 Tsunami la dear..so..kita bnyk2 kn berdoa ok...kowg bce bnda ni...lingkaran bulan..kat sini la aq tau fakta2 2 n aku relatekn dgn bnda y pernh aq bce..

k la uolls..bila tgk ciptaan Allah y sgt indah ni...Jgn lupa ucapkn SubhanAllah...ok la my dearest,...aq sajikn kowg dgn keindahan Allh..kowg tau..aq sampai keluar sowg2 kat luar umah nk saksikn keindahan Allah ini..abs mama n kakakaq pn ikt skali uolls..hahhahahha..n kawan aq ckp gak..pg tadi pn langit n matahari sgt indah...

lingkaran 2 la y aq mksudkn...

sgt indah...

Wednesday, 5 October 2011

KALAU SAYANG..

Bila kita sayang org tue

Biler kiter syg org tu,
Kita tnggu dia lame pn x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Ati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,
Kita gdh ngan dia,kita dim jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Ati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita kol nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
Biler jd cm2,x pe...
Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lpr...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,
Kita x pnh pntingkan diri sndri,
Tp dia hpokrit thp gaban..
Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...
Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x snggp tngk dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata,x pe,janji dia bhgia...

Dan...
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
Dia dtg ziarah pusara kiter...
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
Dia mintak maaf sebab x pernah tngk p’deritaan kiter...

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT..

KEISTIMEWAAN KU..

Salam..tengah2 stalk fb..tetiba aq jumpa bnda alah ni..wow!!superb nyah..Mak teruja giler bace bnda ni..sbb??mak kn wanita solehah perempuan..kau perempuan ke nyah..errkk..ok..this is the specialize being a women ...heheehhe


Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

“WANITA itu ISTIMEWA”

x class ke jadi wanita??aww..i je mampu uolls..ehem2..4 those y dilahirkn sbgi lelaki sjati..pliz dont be jelez wif this statement..kowg ad klebihan kowg y perempuan x mampu buat..such as..mengimamkn n mnjadi ketua kpada kluarga..jgn sbuk2 jadi nyah yea nyah..x klas nnt kau jah..aq perlukn seorang LELAKI SEJATi untuk membimbing aq kejalan y lurus dan sedia mnjadi imam aq dia alam perkahwinan nnt..amboi..klas kau maria..ayat sempoi baek pnya SPM BM A+..hahahahaahha..seriously..



Tuesday, 4 October 2011

RTMATE

Salam semua...
wah..rajin plak mak update blog ni kn??well..u knw me ryte nyah..???i mmg rajin..hahhaahah..aww..hahahahaa..ok..disebbkn i ad satu je paper lagi utk berambus abskn this sem...i nk cerita la pasal RTmate i nie...yela..b4 this dua sem dapat rumah yang same..owg pn sama..tapi 4 this sem..i dapat duk ngn junior u..kau hado??mampu???x mamapu do...hahahaahha..penat aq menapak ketingkat 4 evyday tau x..tapi x kurus2 jgk der..sedih mak tau nyah...i teringin la nk ad badan ala2 taylor swift...hahahahah...pahal plak tetiba sbut psl dia  nie????<<<----- ok..aq da ngarut...

ok..RTmate 2 kowg tau x pe??loser seh klo x tau..RT 2 means ruang tamu..y?y?y?pe cer plak tetiba aq ceta pasal ruang tamu ni??sbb aq mmg duk kat ruang tamu kat UITM kuala pilah nie..huhuhuhuhu..kat apartment y indah ini...SM2/48..aq duduk diruang tamu dengan mates aq..iaitu Siti Hafizah...slama 1 sem nie..dia je y menemani aq..hahahah..aq slalu tgga;lkn dia sbb aq balik umah..yeay!!...this is her...
x clear sgt sbb pic curi..nnt aq cri laen kali sbb dia nk pkai bb tyme ni..



dia ni kategori baek la gak..hahhahah..dia x kn tggalkn kowg klo kowg ssh...dia garenti slalu ad ngn kowg if kowg ssh beb..wa ckp sama lu...dia la owg paling glabah klo kowg skit..klo kowg sdeh..aq bru knl dgn dia ni this sem..slalu mngalah ngn  aq..mayb sbb aq ni anak bongsu..dia anak sulong..tht y dia mcm pnyayang..oppsss...dia ni sdh berpunya tau..Ahmad Haziq yang punya..nun jauh di pahang sana...bf dia  blaja..hahahahah..

n dia ni jgk rajin giler tapi aq xtau nape kerajinan dia x mnyerap kat aq.hahahah..dia study aq tdo..dia tdo..aq pn tdo nyah..hahahahaha..dia ni xblh bau nescafe..nnt dia pening..tapi aq giler nescafe woo..hahahahaha..sowie la zaza erk..ko mmg baek..nx sem dia da x duk kolej da..dia duk umah sewa...aq???wat rayuan..klo dapat mayb aq akan dpt romate baru...yeay..kawan baru..aq mmg ske dapat kawan baru..kawan biar beribu der..ssh sng kita x sowg..hahahahaah..

ok la nyah..mak bnyk keja ni..nnt mak update lagi k..mayb ceta ngn adik2 junior mayb...adik2 junior frust kn aq arini sbb lpe order kueh tiaw kong foo..hahahahhaah..dowg sesi memujuk ..hahahahaha...zaza..thnks 4 evythng  erk..sowie if aq bnyk wat salah kat ko..so sowie..

Saturday, 1 October 2011

LEbah Punya cerIta..

Salam smua..

apa khabar???pahal tetiba ko baek sgt tnye khabar owg????sbb nyer aq nk gtau khabar aq!!!PErlu ke??suka aty aq la nOkss..malas mak nk layan ko nyah..hahahahah..ok la..smalam aq ditimpa musibah y amat malang<---ayat badget skema..nak tau ape x??berdebah punya lebah..dia landing baek pnya kat ats katil aq...HEI!!KATIL AQ OK!!SJAK BILA KO TDO ATS KATIL??ABS 2 SARANG KO 2 WAT PE??KUMPUL MADU JE???<---SENGAL!!HAHAAHAH...disbbakn lebah 2 kecik..aq pn kecik besar..mne la aq nmpak dia kat ats katil 2 an??so aq pn landing la baek pnye kat ats katil 2..nme pn katil aq..xkan la aq nk duk dalam sarang lebah plak nokss..xkelas la kau jah..

dipendekkn cerita..ad tddk ats lebah 2..pe lagi..kne sgat la dowh..skit giler n this is frst tyme la aq kne kn..kowg x pyh la tnye kat mne..kowg blh pk kowt..byk2 port npe la kat bumper  aq jgk ko nk sgta..ok..mmg skit..credit 2 Biology n Chemistry..sbb aq blaja kowg la..aq trus ambk ubt gigi n letak..hahahhah..bkn aq tapi romate aq.hahahah...ini lawak..tapi keadaan darudat..smua boleh..pas2 g letak mnyk pans...

smua under cntroled sbb romate aq jge aq..ko hadoo??mampu???x mampu der..thnks 2 Zaza sbb jge aq..hehehehe..mmg malang la kn nsb aq..esk ad paper ag nk ku hadap..badget nk study smalm..tapi da kne sgt lebah..trus tdo la aq an??mcm kne bius..lagipn da 3 hari x tdo sbb risau paper chem..HAmbek ko ..pg ni aq bgn lambat..subuh pn tgal..huhuhuhuh..

k bai..hahahaha..agak kurang ajar disitu..maaf la..patik mohon undur dri dlu..aww..geli i nyah..
ko patut isab madu..bkn sengat aq..

badget mcm ni la lebah 2 landing..kurang asm jawa giler..


xjumpa kowt sengat 2..huhuhuh

Friday, 30 September 2011

KIMIA

Salam guys n gurlz....
bengong suda aq nie..biasa la..mggu 2 xam ni kan nyah..mula la..stree la..pening la..tension la...sape suh study last minit...HAMBEK KO!!!mmg x la kn..huhuhuhuhu

Ok..nnt kul 2.45 ptg hingga 4.45 ptg..aq ad final xam physical chemistry...asal aq still blh post entry di saat genting nie??huhuhuhu..aq bru lps BACA bku 2 n smua chapter dalam 2..ULANG SUARA>>BACA erk..bkn wat revision or pape..Kelas Kau Maria..mmg bgs la kn..arini paper..arini abs baca..2 yang mngs2 smalam.huhuhuhu..

romate aq nw tgh tido..ksian aq tgk dia..dia y da blh wat smua past year paper pn blh nangs..pe lagi aq y baru abs baca bku ni kn???mmg MENANGS LAGI la kn???perlu ke caps lock???err..lantak la..adik2 aq yang laen kat umah ni ad paper bio pg nie..mmg sunyi n wak2 super utk tido..err..study...heheheeh..stress nk mati la chem ni kn..aq x pernh dapat bonding y kuat ala ala chemical bonding..stakat hydrogen bonding 2 slalu la..<<<---ok merepek...xde dlm sylibus this sem yea kwn2...

k bai..xtau nk ckp pe..nnt2 la aq ceta k..papai...

INI POYO....bku kami??MMG X LA>>
acid base...xpernah senang aq ngn bnda2 alah nie..
 
XPAYAH NK LITTLE SGT LA..DA BERLITER-LITER STRESS AQ NIE!!

hate chemistry..<<----terjujur plak
hehehehe..cover2.."LOVE GILER KAT CHEMISTRY"
   

Thursday, 29 September 2011

Dr Naqibah

Salam semua....
Ok..first thng first..<---- omputih you..ko mamapu??hahahaha..ok  pepagi ni sepatutnyer aq study PHYSICAL CHEMISTRY..ko tgk 2 Jah..da la physic + chemistry..klas kau jah..mmg sah aq bdk sains kan..hahahah..ok aq da ngarut...

oleh kerana blog aq ni da beranak pinak tikus dan biawak...(spe x nmpk 3 kli jumaat la ko nyah)hahahaha<---- ok ..aq tipu ag...so aq nk bersih2 kn la blog ksyngn aq ni....ffffuuuuhhhhh....tersembur x air aq td??maaf la..gigi byk da terabur kn??hahahhahahaha

yaeh..bck 2 the point..aq 8tually ngah melalui minggu2 kesengsaraan dan kepahitan sbg mahasiswi...hiperbola ko kn ???aq ngh minggu  bulan exam..yeah..final xam...dimulakn dgn subject y senang tetapi pertngah y mnyeksakan..pape2 hve 2 paper 2 go...Esok..jumaat..ad paper chemistry...Terbaik Boiboiboi..hahahhaah

ok ..tgk x blog aq yang aq dah n tukar langsir bagai..harusla kn...raya..err...raya da abs seh..pduli ape haku...ok..brapa bnyk ok da..sbnrya since aq msk dip sains ni.aq dalam dilemma..cita2 aq tgkng lnggang ckit...but lastly..i wld dcded 2 be DR PAKAR BIUS!!! yeah...mmg la blh pilih cita2 mcm pilih ikn kat pasar kn...tapi..KAU MAMPU???haruslah..AQ MAMPU...kelas gitu..

So 2 all my frenz..tolong doakn aq...n aq akan berusaha dapatkn ape y aq ignkn n buktikn kat manusia2 y pernh skiti aty aq y aq mmpu n capai cita2 aq..Dr Naqibah..sesuai sgt la 2...aww...

k la..doc harus meneruskn perjuanagn utk mcapai cita2..so study la kn..xkn ckp 44kli tup2 ko jadi doc naqib oi...ok..nk study...tatatititutu....