Wednesday, 3 October 2012

UNFAITHFUL






Assalamualaikum.. (^_^)

0ne word..only one word that can make people sad..hurt..rse mcm nk bnh dri..frust and enything yang langsung x melibatkn persaan HAPPY dan sewaktu dgn nye..

 o yeah.. di waktu aq still kesan ingus gne hjung lengan bju sekolah..saat aq masih rse duit RM 10 tue bnyk and besar nilainya..di saat basikal adalah teman baekku dan bkannyer laptop or tab yang jd bff aq skunk..sure giler lah aq akn frust nak mati bila boyfriends sendri curang!! or play wooden three!! siapa x sdeh..siapa x bengng??and siapa je yang happy gelak2 and celebrate prasaan itu bila di curangi ryte???

and again..i said BOYFRIEND!! not HUSBAN..aq x nk bercerita ttg psngn y berkahwin n curng sbb aq blom berkawin..nw aq juz nk wat aq nyer assumption je ttg couple y curang2..

kowg meti pernh dgr kn owg ckp..klo dah dlm kapel pon curng..apelagi tyme da kawin ryte??klo ko da tau mcm 2..y ko nk sdeh2 ..frust smpai berbulan2???? ko nak sgt ke suami y curng..why ko x go on and teruskn hidup ko y indah dan permai 2..Jngan ckp yang aq x kne..so sng crita..sorry 2 say la babe..sbb pernh kne..aq blaja dri pngalaman and aq x nk kowg mcm aq yang of cos la mnyesal sbb berbulan2 berthn2 nak recover bnda yang x kn dtg blk...



"BIARKAN SANG KEKASIH MENCARI TEMAN YANG TERBAIK UNTUK DIRI DIA DAN YANG LEBIH BAIK DRI ANDA..BIARKN DIA PENAT MENCARI..KERANA ITU ADALAH HIDUP DIA DAN BIARKAN DIA MEMILIH..DAN JIKA SETELAH PENAT MENCARI NAMUN DIA TIDAK TEMUI YANG LEBIH BAIK DRI ANDA..DIA AKN KEMBALI DAN ITULAH YANG SEJATI"



yeah..2 la prinsip yang aq pegang skunk..kowg fhm mksud 2?? kowg pon ptt lakukn bnda yang sme..kita hanya merancang kn?? n kowg kne terima knyataan...bnda 2 smua the truth..klo x..certa ttg bercinta ngn owg laen kawin dgn owg laen 2 xkan wujud.. bkan dia x terima baek bruk kowg..cmu manusia...mne pernh puas kn?? mcm 2 jgk kowg..dlm2 setia kononnyer..xkn kowg xde crush lgsung??bg pluang kat dri kowg jgk..cri yang terbaek..klo da jmpe yang terbaek..mmg kowg akan biarkn ke?? aq tau..sang perempuan mmg akan biarkn..tp kurng jmpe utk sng lelaki yang begitu setia jiga jmpe yang lagi baik..

aq rse entry aq nie mmg blh kne hentam..hahahaha..tp 2 cme pendapat aq je..pengalaman mngajar..jgn igt kburukan sang kekasih kong curang je..kowg jgn lpe..itu smua rancangan Allah dan kekuasaanNYA yang nak bg kowg smua y terbaik..nk sdeh blh tp x byh la nk sdeh sgt smpai mcm ilang mak bapak..ilang keRedhaan Nya..nk frust smpai bertahun2 bila kne tinggal ngn bf..kowg tau x..kowg menutup peluang insan yang lagi baek utk mngenali kowg..RUGI KOWT!! dan yang paling penting..kowg adalh owg yang paling kuat utk terima dugan mcm nie.. =) smua ad hikmahnye kan??

so guys and girl..wake up..matangkn dri..thinks positive..live ur LIfe..bnyk lagi bnda indah kat dunia ni utk dinikmati....u

    

p/s: esk aq final exam Modern Physic!! doakan aq.. =)

till next,
nurul naqibah abdul razak

No comments:

Post a Comment